Шахрайська схема: у дніпрянки планували забрати дім

Молодий житель Дніпра, маніпулюючи довірою літньої жінки, підробив документи про право власності на будинок та майже встиг його привласнити, однак був вчасно виявлений слідчими та притягнутий до кримінальної відповідальності за декількома статтями Кримінального кодексу. Повідомляють у Відділі розслідування економічних  злочинів CУ ГУНП в Дніпропетровській області.

Розслідуванням було встановлено, що влітку 2018 року 21-річний Роман почав навідуватись до самотньої літньої жінки, називався співробітником соціальної служби та пропонував допомогу. Хлопець купляв продукти, медикаменти, возив її до лікарні. Одного разу жінка поскаржилась, що пенсії не вистачає на оплату комунальних послуг, на що Роман відповів, що потрібно просто правильно оформити субсидію та подати потрібні документи до різних установ. Аферист сказав, що все це робота соціальної служби, в якій він працює, і їй потрібно лише видати довіреність.

У нотаріальній конторі, куди її привіз Роман, жінка попросила видати довіреність на свого благодійника в тому вигляді, в якому він скаже. Однак нотаріус, проявивши порядність та професіоналізм, уточнив, чи точно вона хоче довірити хлопцю продати її будинок. Не розуміючи чому мова йде про продаж, жінка попросила видати таку довіреність, щоб Роман зміг оформити для неї “правильну” субсидію.

На цьому візити “соціального працівника” до бабусі завершились.

Однак, через декілька тижнів, вже до іншого нотаріуса Роман зайшов із подільницею літнього віку, яка пред’явила підроблений паспорт на ім’я вказаної жінки та видаючи себе за неї, видала шахраю довіреність на продаж будинку потерпілої.

Далі шахрай провів декілька фіктивних правочинів із будинком і розпланував найближчим часом викинути з дому жінку, а потім продати будинок.

Планам Романа завадили слідчі, які вчасно дізнались про ситуацію, наклали арешт на будинок, повідомили шахрая про підозру у вчиненні злочинів за ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України, а у лютому 2019 року направили обвинувальний акт щодо нього до суду.

Прокуратурою Дніпропетровської області буде проведено роботу для скасування укладених шахраєм фіктивних угод та повернення права власності на будинок потерпілій.

На даний час жінка живе у своєму помешканні і виселення їй не загрожує.

 

Фото: pixabay