Скільки коштуватиме квартира студентові?

Найгарячіша пора на ринку оренди нерухомості зазвичай спостерігається двічі на рік: у перший місяць літа, коли студенти виїжджають або змінюють помешкання, та восени, коли університети завершують приймати абітурієнтів.

Цьогоріч винайняти 1-2-кімнатну квартиру коштуватиме від 1,6 тис. до 2,5 тис. грн.

Знайти доступний варі­ант у хорошому районі можна, але, як наголошує голова галузевої ради учасників ринку нерухомості Сергій Логутенко, на це доведеться витратити більше часу. Адже таких квартир все менше, а попит зростає. «Ціна оренди складається безпосередньо з оплати помешкання, що винаймається, і комунальних платежів. Аби не потрапити до рук шахраїв, звертайтеся в агентства нерухомості, перевіряйте документи і давайте гроші лише після укладання договору», – радить Сергій Логутенко. На жаль, за законом покарання в разі обману не передбачається.

За словами студентки третього курсу місцевого університету Анастасії Корнієнко, квартиру через агент­ства вона шукає вже не перший рік. І завжди угоди укладали чисто й прозоро. «Ми з подружками вирішили знайти житло. Хотіли убезпечити себе від ризиків, тому звернулися до брокерів. Нам дібрали чудове помешкання, згідно з нашими вподобаннями. Однією з переваг стало надане страхування від пожеж чи крадіжок. Гарантійну суму сплачувати також не довелося», – розповіла дівчина.

Анастасія Парфенова

Залишити відповідь