Скрипка – головний інструмент літнього InStrum Fest

18-19 липня в місті Кременець відбудеться фестиваль інструментальної та симфонічної музики InStrum Fest. Крім великого туристичного та культурного потенціалу організатори вибрали це місто через 100 річницю всесвітньо відомого скрипаля та громадського діяча Айзека Стерна, який народився в Кременці. Це особистість, яка мала великий вплив на розвиток музики в багатьох країнах. Стерн отримувач 7 премій Греммі, серед його нагород почесні звання Гарвардського, Нью-Йорського, Колумбійського, Оксфордського, Тель-Авівського університетів. Він відкривав та підтримував таких музикантів як Іцхак Перлман, Пинхас Цукерман, Йо-Йо-Ма, Цзянь Ванг. Завдяки його діяльності був врятований від зносу один з найбільш відомих світових концертних залів – Карнегі-Холл.

InStrum Fest відбудеться на видовищній Замковій горі. Оскільки скрипка – головний інструмент літнього InStrum Fest, відвідувачі отримають можливість насолоджуватись різноманітністю та безмежністю її звучання. Перший день InStrum Fest – сучасна інструментальна музика, другий день – класична музика. На фестивалі буде можливість почути не тільки відомих зірок, але й відкрити для себе молодих талановитих виконавців. Серед виконавців фестивалю випускники кременецької музичної школи, які поїхали з міста та успішно розвиваються в Україні та за її межами.

Серед виконавців InStrum Fest Kremenets: BOZYK DUO, DZ’OB, Арсеній Ставицький, Наталія Житницька, Лаліта Меленчук, Наталія Павлів, Олександра Воробей, Ганна Іванюшенко, Андрій Кушнір, Віталій Бобровський, квартет “Есперанто”, Кременецький камерний оркестр.

В рамках фестивалю також відбудуться поетичні зустрічі, буде презентована онлайн галерея живопису, екскурсії, майстер-клас для юних скрипалів з Олександром Божиком.

Оновлення програми фестивалю на сайті: https://instrumfest.com.ua/

Мета фестивалю, який реалізується в різних містах, показати потужній культурний потенціал регіонів, в яких відсутня можливість реалізації але є величезний потенціал. Відкриваються багато цікавих фактів про Кременець та його культурних діячів, які досягли успіхів в Україні та за кордоном.

InStrum Fest буде проходити і в онлайн форматі, на який запрошені глядачі з різних країн.

Локація дозволяє комфортне розміщення відвідувачів на відкритому просторі на безпечній дистанції. Спокійний формат інструментального фестивалю буде дуже доречним цього літа. На фестивалі створюються безпечні умови перебування в умовах COVID-19 та буде реалізована обмежена кількість квитків, що дозволить гостям зберігати дистанцію. Цього року на території фестивалю заборонені вживання та продаж алкогольних напоїв.

Відвідувачі фестивалю з інших міст мають можливість забронювати трансфер з Києва, Дніпра, Чернівців та Тернополя.