Сон та худнення, як пов’язані ці два процеси?

Щоб схуднути, потрібно збалансовано харчуватися, бути фізично активними, пити воду і спати. Так, вам не почулося, сон для здоров’я та стрункої фігури не менш важливий, ніж правильне харчування. Ксенія Марченко лікарка-ендокринологиня, розповіла, як повноцінний сон впливає на наш організм і дала поради, які допоможуть вам, нарешті, висипатися та худнути.

Напевно кожна людина помічала, що від якості сну залежить її самопочуття. Науковці встановили, що повноцінний здоровий сон від час схуднення, не менш важливий за харчування.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

“По-перше, під час сну виробляється соматотропний гормон, його ще називають “гормоном молодості”. Він бере активну участь в обміні речовин. По-друге, обмеження сну впливає на регуляцію апетиту. Це призводить до збільшення споживання їжі і, відповідно, до набору ваги”, — наголошує ендокринологиня.

Тож, якщо ви перебуваєте в процесі схуднення, то після харчування вам потрібно подбати про повноцінний здоровий сон. Насправді фізіологічно людина має лягати спати не пізніше 22:00, проте часто ми пропускаємо сигнали організму, проводимо емоційне та занадто активне вечірнє дозвілля та не випускаємо з рук гаджети, навіть у ліжку. Це аж ніяк не сприяє здоровому сну. Тому потрібно просто привчити себе лягати спати раніше, можливо, це вийде не відразу, але якщо щодня вкладатися в ліжко на 15 хвилин раніше, то за кілька тижнів ви з легкістю заснете о 22:00, повідомляє focus.ua.

Усе, що потрібно, це режим і самодисципліна, а бонусів від своєчасного засинання та повноцінного сну ви отримаєте безліч. Це і поліпшення самопочуття, і нормалізація ваги, і гарний настрій, і поліпшення здоров’я в цілому.

Фото : з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!