Спортсменка із Дніпропетровщини виборола одразу три медалі на Паралімпійських іграх

Легкоатлетка з Дніпропетровщини Оксана Ботурчук здобула ще одну срібну медаль на Паралімпіаді у Токіо. Вже третю на цих змаганнях та десяту у паралімпійській кар’єрі. Нагорода – з бігу на 200 м, повідомили у Дніпропетровській облдержадміністрації.

«Одразу три медалі на одних Паралімпійських іграх. Оксана Ботурчук показала чудовий результат. Вона «вистелила» собі сріблом бігові дистанції у 100, 400 та 200 метрів. Не лише Дніпропетровщина, а й вся Україна пишається», – зазначив начальник управління молоді та спорту Олександр Пшеничников.

Як і на попередніх двох дистанціях, Оксана Ботурчук поступилася кубинській бігунці. Але виграла третє поспіль «срібло» з найкращим результатом у сезоні. Це четверта медаль України в 11-й змагальний день на Паралімпіаді-2020.

Спортсменка – майстер спорту України міжнародного класу. Чемпіонка та багаторазова призерка Літніх Паралімпійськиї ігор. Виступає у класі T12 – серед спортсменів із пошкодженнями зору. Вона частково втратила зір внаслідок автомобільної аварії.

Паралімпійська збірна України досягла позначки у майже 100 медалей на Іграх у Токіо.