Стажування у Верховній Раді реальне – довів студент із ДНУ

Студент юридичного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара пройшов стажування у Верховній Раді України. Для третьокурсника Кирила Дріка такий досвід виявився унікальним.

Перед стажуванням Кирило за власною ініціативою навчався у Школі помічника народного депутата, яка є навчальною програмою з професійної підготовки помічників депутатів. Лекторами у ній були журналісти, політологи, а також народні депутати. За умовами програми, кращі випускники Школи отримують право стажування в якості помічника-консультанта Народного депутата Верховної Ради України. Як відзначив Кирило Дрік, теми лекцій були для нього дуже цікавими, також юнак отримав можливість подискутувати з першим Президентом України Леонідом Кравчуком. «Тоді я подумав, що, може, зараз роблю перші кроки в своїй майбутній професії», – розповів Кирило.

студент_Кравчук

Для визначення кращих учнів Школи IX скликання її учасники мали пройти 3 етапи: виконати контрольну й творчу роботу та скласти професіональне резюме. Щоб виконати творче завдання, юнак звернувся за допомогою до викладача політології ДНУ Анатолія Клюя. Отже, з 98 учасників Школи Кирило опинився у п’ятірці кращих, що надало йому можливість стажуватися у Верховній Раді.

«Двотижневе стажування складалося якнайкраще, – розповів Кирило Дрік. – З Владиславом, помічником Народного депутата, я відразу знайшов спільну мову. Кожен день він навчав мене чогось нового. Я отримав можливість зазирнути в повсякденне життя помічників-консультантів. Депутатські звернення за два тижні я навчився складати дуже швидко. Зміг детально вивчити діяльність Комітету з питань соціальної політики, до складу якого входила Наталя Веселова. Також відвідував Круглі столи, спілкувався з багатьма представниками органів виконавчої влади для отримання тієї чи іншої інформації. І, звичайно ж, я був присутнім на засіданнях Верховної Ради. Для мене це було захоплюючим досвідом!»

Таке стажування у вищих осіб держави відкриває для молодих людей гарні перспективи, переконаний Кирило Дрік. «По-перше, ваше резюме потрапляє в архіви Школи, які регулярно переглядають самі народні депутати, – перераховує юнак. – По-друге, ви отримуєте «Рекомендаційний лист» від Народного депутата, який в майбутньому може виявитися для вас дуже корисний. По-третє, ви заводите нові контакти, про які багато хто може тільки мріяти. По-четверте, це безцінний досвід роботи в парламенті країни, спілкування з високопосадовцями, робота з унікальною документацією. До того ж, за ці два тижні ви стаєте відповідальнішим, уважнішим і дорослішим».

Навіть якщо вам не цікава влада і політика, така «школа життя» ніколи не буде зайвою. Ви зможете побачити роботу Народного депутата «зсередини», що може докорінно змінити ваш погляд на діяльність парламенту.

Інформаційно-аналітичне агентство

ДНУ ім. О.Гончара

Залишити відповідь