ТОП-6 найкорисніших продуктів серпня

У серпні дозріває багато фруктів і овочів, які забезпечують наш організм вітамінами і мікроелементами. Дізнайтеся, які ж сезонні продукти найбільш смачні та ще й корисні!

Мед

Цей унікальний продукт є одним з найкращих антисептиків завдяки фітонцидам, що входять до його складу. Він сприяє швидкій регенерації тканин, тому так необхідний для підтримки молодості і краси. Крім того, у меді є біогенні стимулятори, що підвищують тонус організму: вітаміни В2, В6, пантотенова і фолієва кислоти.

Яблука

У серпні з’являються ранні солодкі яблука на кшталт білого наливу, які містять багато вітамінів С, А і В. Яблука сприяють очищенню крові, допомагають роботі лімфатичної системи і заспокоюють нерви. Крім того, цей чудо-фрукт позитивно впливає на зір, стан шкіри, волосся і нігтів.

Баклажани

Баклажани багаті на калій, який позитивно впливає на роботу серця і покращує водний обмін. Ці овочі також містять цінні вітаміни С, В, В2, РР, каротин, і не менш корисні мінерали: залізо, фосфор, магній, кальцій, натрій. Баклажани рекомендують їсти людям, які мають певні проблеми з шлунково-кишкового тракту і захворювання серця і судин.

Кавун

Ця ягода на 80% складається з води, тому є хорошим варіантом для втамування спраги. У м’якоті кавуна є корисні харчові волокна, які знижують рівень поганого холестерину в крові. Кавун багатий на антиоксиданти, такими як: каротин, тіамін, аскорбінова кислота, ніацин і рибофлавін. Ці речовини протистоять розвитку раку, а каротин, наприклад, покращує зір.

Диня

Диня багата на легкий для засвоєння цукр (16-18% і більше), а також білки і крохмаль. Всього 150 г дині містять денну норму фолієвої кислоти. У ній багато кремнію, вітаміну С, каротину, а також органічних кислот, мінеральних солей калію, натрію і заліза, завдяки чому цей сезонний продукт нормалізує склад крові і заспокоює нервову систему.

Кукурудза

Кукурудза містить багато вітамінів: групи В, С, РР, а також мінерали фосфор, калій, фтор, мідь, йод, молібден. Вона також допомагає поліпшити обмінні процеси в організмі, робить людину більш бадьорою та активною.