Товченики, куліш та фотозони: на Дніпропетровщині пройшов яскравий фестиваль (Фото)

У славній Царичанці відшумів піснями, гарним настроєм та яскравими емоціями фестиваль об’єднаних територіальних громад Дніпропетровщини – партнерів програми DOBRE.  Дійство відбувалось у Центральному парку Слави, який на цілий день перетворився в осередок української культури, єднання, мистецьких та співочих талантів, обміну досвідом та позитивним настроєм. Всього в заході взяли участь делегації з 13 громад.

Офіційну частину фестивалю відкрили Віталій Жеганський, директор ГО «Український центр соціального партнерства», Юлія Ткачук, очільниця напрямку «Залучення громадськості» програми USAID DOBRE, та Геннадій Сумський, Царичанський селищний голова.

Майоріла від яскравих кольорів та різноманіття виробів народних умільців алея-ярмарок, на сцені виступали творчі колективи та солісти, таночками радували діти. Царичанці та гості – учасники фестивалю – всі одягнули українські вишиванки та залюбки не оминали креативні фотозони, брали активну участь у майстер-класах «Килимарство», «Народні ремесла», «Арт-розмальовки».

З презентаціями своїх здобутків рамках конкурсу «Громад участі» виступили представники всіх громад-учасниць. Вони представили досягнення під час реалізації компоненту залучення громадськості в рамках програми DOBRE. Обмінюючись досвідом, працівники місцевого самоврядування наводили факти, підводили підсумки, ділились новими відкриттями та описували історії впровадження одного з механізмів.

Слобожанська селищна рада презентувала Бюджет участі. Вже другий рік громада проводить конкурс проектів громадян і залучила цьогоріч 39 учасників – авторів проектів (у 2018 році – 12) та 1139 жителів громади взяли участь у голосуванні. Саме цей проект і став переможцем конкурсу на найкраще використання механізмів участі громадян у місцевому врядуванні.

Отже, Слобожанська ОТГ виборола перемогу в номінації «Найбільша кількість проектів, поданих до Бюджету участі». Переможцями в інших номінаціях також стали Софіївська, Царичанська, Могилівська, Покровська, Гречаноподівська та Мирівська.

На фестивалі громади-учасниці виготовили спільну витинанку громад DOBRE. Фестиваль також запам’ятався спільним приготування козацького кулішу та встановленням місцевого рекорду із виготовлення товчеників.  Дякуємо організаторам фестивалю та учасникам за незабутні враження та нові ідеї для втілення в інтересах наших громад.

Заначимо, DOBRE – це п’ятирічна програма українського народу американським народом, що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Таміла ЖОРНЯК