Anonym 10. května telefonicky oznámil uložení bomby na pražském hlavním nádraží a dalších místech v Česku. Konkrétní místa, na která se hrozba vztahuje, ani jejich počet policie neupřesnila. Na snímku jsou policisté před pražským hlavním nádražím v Praze.

Три чеських міста шукають бомби на вокзалах

Анонімні джерела повідомили у вівторок про загрозу вибухів на центральних вокзалах і в деяких громадських місцях у Празі, а також ще у двох чеських містах — Пльзені та Пардубіце. Про це повідомило Чеське радіо з посиланням на представника президії поліції Маркету Яновскую, передає «Укрінформ».

“Які приймаються заходи безпеки, і в яких місцях, ми не будемо уточнювати з тактичних міркувань”, — сказала Яновська, відмовившись назвати точний перелік місць, яким може загрожувати небезпека.

За її словами, всю необхідну інформацію місцеве населення отримає від поліцейських нарядів.

Як повідомляють чеські ЗМІ, вже повністю евакуйована будівля головного вокзалу у Празі, а також будівлі празького магістрату та деяких інших установ, включаючи школи, те саме відбувається у Пльзені та Пардубіце.

“Нам зателефонував невідомий чоловік, який заявив, що сьогодні в будівлі магістрату вибухне бомба, тому усі наші співробітники були відпущені додому”, — повідомив республіканському радіо представник магістрату Пардубіце Радим Єлінек.

У зв’язку з евакуацією з будівель вокзалів зупинено рух пасажирських поїздів на ряді магістралей, деякі поїзди пущені в обхід Пардубіце.

Фото: ČTK

Залишити відповідь