Три речі, які ніколи не варто робити на голодний шлунок

Кожен напевно чув твердження про те, що людина є тим, що вона їсть. І все, що потрапляє в шлунок, тим чи іншим чином впливає на весь організм, якість його роботи і здоров’я. Саме тому слід більш ретельно підходити до вибору продуктів харчування. Але, крім того, не варто ігнорувати процеси, що передують самому прийому їжі. Пише Жіночий світ.

Що не потрібно робити натщесерце

1. Вживати алкогольні напої
Алкоголь в принципі має не найкращий вплив на здоров’я. Але одною з основних його властивостей є здатність відразу ж потрапляти в кровотік, якщо шлунок порожній. У цьому випадку високий відсоток алкоголю в крові дає всі шанси втратити контроль над власним тілом, так як процес сп’яніння відбувається набагато швидше.
Низький кров’яний тиск та розширення артерій часто є супутниками такого безвідповідального вчинку. Крім того, прийнятий на голодний шлунок, алкоголь викликає нездорове почуття голоду, і змушує з’їдати випив набагато більше, ніж йому потрібно.
2. Фізичні навантаження
Людське тіло подібно складній машині, від якої можна вимагати якісної роботи тільки при наявності якісного палива. При відсутності джерел енергії тіло буде не тільки худнути, але і втрачати здоров’я. Саме глікоген, одержуваний з продуктів харчування, активно використовується під час фізичних навантажень. Якщо цієї речовини в організмі недостатньо, при виконанні вправ тіло спалює м’язи, а не жир.
В журналі Наука і медицина були опубліковані дослідження, згідно з яким фізичні навантаження натщесерце не тільки обмежують можливості тіла, але також стають перешкодою на шляху до досягнення високих результатів в спорті.
Якщо прислухатися до своїх відчуттів, можна виявити або втому, або прилив енергії. Почуття втомленості та виснаженості говорить про те, що потрібно підійти до режиму харчування і тренувань більш відповідально.
Порада
Чергуйте силові тренування з аеробними вправами. Якщо вже є захворювання, пов’язані з шлунково-кишковим трактом, перед будь-якими фізичними навантаженнями краще забезпечте себе легким перекусом. Будь-яка фізична активність підсилює вироблення шлункового соку, який, як відомо, небезпечний для здоров’я, якщо шлунок порожній.
3. Продукти, які містять кофеїн
Кава або чай — не кращий варіант пиття на голодний шлунок відразу після пробудження. Результатом такого сніданку може стати кисла відрижка та печія. Тому краще спочатку випити хоча б склянку води, а потім вже балувати себе звичними напоями.
Порада
Якщо кава по ранках – ваш єдиний спосіб почати день активно і продуктивно, спробуйте додавати в нього молоко або вершки. Молочний жир допомагає зменшити негативний вплив напою на організм. І звичайно ж краще віддавати перевагу натуральній каві.
Крім усього іншого, прислухайтеся до наступних рекомендацій, чого не варто робити на голодний шлунок:
• Не приймайте болезаспокійливих засобів.
• Відмовтеся від цитрусових.
• Не починайте працювати на голодний шлунок.
• Не ходіть за покупками в продуктові магазини.
Такі нехитрі поради допоможуть вам уникнути багатьох проблем зі здоров’ям, і допоможуть заощадити, між іншим. Бережіть себе, полюбивши свій шлунок!