Три сорти кабачків, які найкраще переносять спеку: поради для городників
Через спекотне літо, яке дедалі частіше спостерігається в Україні, городникам варто враховувати кліматичні зміни вже на етапі вибору насіння. Аби зібрати щедрий і стабільний урожай, аграрії радять обирати ті сорти овочів, які добре переносять високі температури.
Розповідаємо про три сорти кабачків, які, за відгуками досвідчених городників та агрономів, найкраще підходять для вирощування в умовах літньої спеки.
1. Кабачок «Отаман»
Цей сорт має циліндричні плоди світло-зеленого кольору з білою плямистістю. Кабачки «Отаман» швидко дозрівають, мають хрумку та соковиту м’якоть, підходять для приготування страв і консервування. Його рекомендують висаджувати наприкінці весни у добре освітлених місцях. Витривалий до спеки, дає стабільний урожай до пізньої осені.
2. Кабачок «Аскольд»
Подовжені ребристі плоди, приємний смак, висока стійкість до захворювань та спеки — це головні переваги сорту «Аскольд». Його обирають ті, хто шукає універсальний варіант для літнього сезону.
3. Кабачок «Анна»
Цей сорт має короткий період вегетації, компактні циліндричні плоди й хорошу стійкість до грибкових захворювань, зокрема борошнистої роси. Сорт «Анна» добре переносить спеку і стабільно плодоносить.
фото з відкритих джерел