У Чилі сфотографували рідкісного оленя-альбіноса

Знімок пуду-альбіноса, що є одним з найменших представників сімейства оленевих, вдалося зробити в Чилі. Про це повідомляє телеканал 24horas, передає УНН.

“Рідкісна тварина зустрілася чилійській подружній парі, що гуляла в лісі на острові Чілое. Південний пуду живе в Чилі та Аргентині. Ареалом розповсюдження даного виду є помірні дощові ліси з чагарниками бамбука, які служать тварині хорошим укриттям від хижаків”, — йдеться у повідомленні.

Зазначають, що ріст дорослої тварини досягає в холці (частина шиї — ред.) 30-40 см, вага — 7-10 кг. Меншим за розміром в сімействі оленевих є тільки північні пуду, що мешкають в Колумбії, Еквадорі, Венесуелі і Перу. Південні пуду не живуть зграями, а пари утворюють тільки в період розмноження. Тварини харчуються листям, гілками, корою і плодами рослин.

Також в даний час південний пуду знаходиться під загрозою зникнення, яка викликана незаконним полюванням на даний вид тварин і вирубкою лісів.