У Дніпрі дороги обробляють ропою (Фото)

З 23 на 24 січня у зв’язку з рясним снігопадом комунальники Дніпра працюють цілодобово. Вони систематично очищують від снігу дороги та тротуари міста. Повідомляють у прес-службі міської ради.

«Комунальне підприємство УРЕА працює цілодобово під час сильних снігопадів. Якщо випадає до 1 сантиметра снігу за годину, то разове чищення та посипання доріг триває близько 2 годин. Коли сніжить протягом усієї ночі, то однією обробкою ми не обходимося. У такому разі дороги чистимо двічі, а обробляємо піщано-соляною сумішшю та ропою 3-4 рази», – розповів директор комунального підприємства «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів» Дніпровської міської ради Артур Оганесян.

На шляхах міста працює й нова машина, що обробляє покриття ропою (сумішшю води та солі), завдяки чому воно не береться льодовою кіркою.

За словами Артура Оганесяна, це ефективно, тому що ропа швидше розтоплює сніг, ніж просто сіль.

«Ми придбали спеціальне обладнання для виготовлення ропи. Це устаткування робить розсіл та заправляє ним нову спецмашину. Вона поки єдина у місті та області. Машина оснащена спеціальним пристроєм, який потужно, але ефективно та економно розпилює ропу на дороги», – пояснив Артур Оганесян.

Традиційно насамперед роботи ведуться на особливо небезпечних ділянках – це мости, шляхопроводи, підйоми і спуски доріг. Їх обробляють сумішшю з граніту й піску. Паралельно від снігу прибирають тротуари, бульвари та внутрішньоквартальні проїзди.