У Дніпрі «електрик» грабував довірливих громадян (Фото)

Поліцейські Чечелівського відділення поліції затримали чоловіка, який під виглядом працівника підприємства здійснював перевірку лічильників та пропонував мешканцям встановити прилади електрообладнання, а доки довірливі господарі відволікались, викрадав їх майно.

За словами заступника начальника Чечелівського ВП Віталія Бричкіна, під час проведення так званого тестування лічильника в одній із квартир по вулиці Янгеля, господиня запідозрила щось неладне та зателефонувала в поліцію.

поліція_електрик

«Так званий майстер по установці електроприладів знайомився зі своїми потенційними жертвами на вулиці. Він пропонував протестувати лічильники, напругу в мережі електрообладнання та замінити за необхідності на більш безпечні. При цьому навіть роздавав листівки із своїми координатами. Коли ж потрапляв до квартир то, проводячи маніпуляції з лічильниками, всіляко намагався відволікти господарів. Коли ж останні відлучалися в іншу кімнату, чоловік забирав цінні речі, які знаходилися на відкритій поверхні , прощався із господарями та залишав квартиру»,- повідомив Віталій Бричкін.

В одній із квартир, за словами поліцейського, у зловмисника все пішло не по плану. В оселі виявилося три жінки, а не одна, як зазвичай. Він ні на хвилину не залишався без нагляду і в один із моментів одна із жінок щось запідозрила.

поліція_електрик

«Одна із сестер підняла шум наче б то планшет, який вона залишила на комоді, чомусь вже знаходиться на ліжку. Вона нервувала, шуміла і викликала поліцію. Друга її сестра попросила мене залишитися до приходу поліції так як жінка не хотіла, аби це розцінювалося як хибний виклик (раніше начеб то вже такий прецедент мав місце). Поліцейські для встановлення особи запропонували проїхати до відділення поліції і я погодився»,- розповідає затриманий.

По дорозі до відділення поліцейські отримали інформацію, що за адресою, де був затриманий чоловік, у господині зник мобільний телефон, повідомляють у прес-службі поліції.

«Затриманим виявився 26-річний  чоловік, раніше судимий за скоєння злочинів, передбачених ст.187 ч.2. З місць позбавлення волі він звільнився у серпні минулого року. Деякий час він перебував у Харкові, говорить, що там працював по установці приладів електрообладнання і дечому навчився. Потім переїхав до Дніпра і свої так звані «професійні» навички реалізовував в дещо іншій площині. На сьогодні в ході проведення слідчо-оперативних дій встановлена причетність чоловіка до скоєння чотирьох крадіжок із квартир мешканців Дніпра», – додав Віталій Бричкін.

Поліцейські звертаються до мешканців в разі коли вони стали жертвою злочину, вчиненого подібним способом, повідомити до чергової частини Чечелівського ВП за телефоном 102 чи (098)487-17-90.

Чечелівським СВП порушено кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України(Крадіжка), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.. Проводяться подальші заходи щодо встановлення аналогічних злочинів на території м. Дніпро.