У Дніпрі елітні авто будуть випробовувати на витривалість

У Дніпрі пройде Відкритий міський кубок із дрег-рейсінгу Drag bitva – 2017.  9 вересня близько 70 дрегрейсерів із усієї України приїдуть до Дніпра, щоб подолати дистанцію у 402 метри менш ніж за 7,8 секунди. Цей час нині є рекордним. Перегони триватимуть з 12.00 до 20.00. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Дніпровський кубок пройде в рамках загальноукраїнської Драг-битви. У перегонах візьмуть участь різні класи автівок: машини з переднім, заднім і повним приводом, а також відповідними об’ємами двигунів. Особливість з’їздів у Дніпрі – участь авто марки Порше. Елітні машини тестуватимуть на швидкість вперше в Україні.

«У нас передбачено 8 різних класів. Крім того, є ще один клас – анлім. Тут змагатимуться ті, хто не потрапляє в інші класифікації», – розповів президент клубу Speedline, організатор кубка з дрег-рейсінгу в Дніпрі Олег Соколенко.

Траса перегонів починатиметься на вул. Павлова і простягнеться до Кайдацького мосту. Щоб захистити асфальтне покриття та забезпечити водіям краще зчеплення з дорогою, ділянку вкриють спеціальним стартовим клеєм. Загалом знадобитися до 400 літрів речовини. Швидкість автівок під час перегонів фіксуватимуть спеціальні датчики.