У Дніпрі грали матч-пам’яті на честь видатного тренера

Ветерани «Динамо» і «Дніпра» зустрілись 23 жовтня на «Дніпро-Арені», аби зіграти матч-пам’ять на честь легендарного тренера Євгенія Кучеревського.

Зустріч завершилась перемогою «Дніпра» з рахунком 5:1. У зірковому складі «Дніпра» грали Руслан Ротань та Сергій Назаренко, легенда 1970-х Василь Лябик, чемпіони СРСР і володарі Кубка Союзу Валерій Городов, Сергій Башкіров, Сергій Пучков, Євген Яровенко, Володимир Багмут, Едуард Сон, Олег Таран, Андрій Сидельников, Володимир Геращенко, Олександр Червоний. А також зірки команди початку нинішнього тисячоліття – Микола Медін, Володимир Геращенко, Сергій Дирявка, Андрій Русол, Роман Максимюк, Олександр Грицай, Андрій Полунін, Олександр Рикун, Олег Шелаєв та інші.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Зазначимо, що  Євген Кучеревський – видатний український футбольний тренер. Колишній голкіпер від 1974 р. у Нікополі переймав основи тренерської роботи від Володимира Ємця та Геннадія Жиздика. У сезоні 2001/02 Євген Кучеревський прийшов до «Дніпра». Його суворий і вимогливий спосіб роботи дав плоди: «дніпряни» стабільно боролися за «бронзу» першості України. «Дніпро» стало досвідченим єврокубковим бійцем і вболівальники можуть згадати рівну гру команди проти «Гамбурґа» чи «Марселя». 26 серпня 2006 року видатний тренер загинув у ДТП, зіткнувшись на своєму автомобілі з КамАЗом. Як пізніше встановила паталогоанатомічна експертиза, з Кучеревським стався інфаркт, внаслідок чого він знепритомнів і не натиснув на гальма, виїхавши на червоне світло на перехрестя. Його було негайно доставлено до обласної клінічної лікарні ім. Мечникова, але через 40 хвилин тренер помер, не прийшовши до тями.

26 серпня 2007 року на могилі  Кучеревського відкрито повнофігурний пам’ятник. 6 серпня 2008 року Дніпропетровська міська рада присвоїла ім’я видатного тренера новоствореному бульвару між стадіоном «Дніпро-Арена» та проспектом Пушкіна, що дістав назву бульвар Кучеревського.

Фото ФК «Динамо»

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь