У Дніпрі міністр молоді та спорту відкрив престижні змагання

23 червня на стадіоні «Метеор» у Дніпрі розпочався чемпіонат Європи з регбі-7 серед жінок. Символічним ударом по м’ячу змагання відкрив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. Зазначають у прес-лужбі міської ради.

«У Дніпрі гарна спортивна інфраструктура, чудовий стадіон, потужна федерація регбі. Тому не помилилися, що обрали саме це місто для проведення таких престижних міжнародних змагань», – сказав Ігор Жданов.

За першість борються 12 команд. Крім збірної України, це команди зі Швейцарії, Норвегії, Нідерландів, Швеції, Фінляндії, Угорщини, Австрії, Ізраїлю, Чехії, Латвії та Румунії.

Сьогодні, у перший день змагань, проходять групові турніри, які розпочалися з гри збірних Швеції та Австрії. Завтра, 24 червня, відбудеться плей-офф і фінальні ігри. Змагання розпочинаються о 10.00.

Півзахисниця національної збірної України Ольга Суркова налаштована лише на перемогу. Спортсменка представляє у збірній команду «Білі янголи» (м. Одеса).

«Наша збірна постійно бере участь у різних змаганнях за кордоном, і ми завжди мріяли, щоб нарешті у нас, в Україні, провели такий міжнародний турнір. Тому дуже цим пишаємося. Наша команда готувалася до цього чемпіонату. Впевнена, що рідні стіни допоможуть нам перемогти», – додала Ольга Суркова.

Упродовж двох днів чемпіонату на стадіоні також влаштовують показові виступи федерацій ігрових видів спорту, які представлені у Дніпрі. Таким чином хочуть популяризувати, зокрема, волейбол, футбол, гандбол, баскетбол, флорбол, хокей.

Довідка. Регбі-7 – один із різновидів регбі, відомий з 1883 року. На полі зустрічаються дві команди, в кожній з яких – 7 спортсменів. Вони грають 2 тайми по 7 хвилин кожен.