У Дніпрі обговорили переваги застосування новітніх моделей програмних комплексів

Під час зустрічі з платниками податків, начальник відділу податкового супроводження підприємств торгівлі Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків ДФС Артем Ковальов розповів про створення умов для застосування суб’єктами господарювання разом з традиційними РРО пристроїв широкого вжитку, які здатні виконувати функцію реєстрації розрахункових операцій; організаційне супроводження експериментального проекту та основні переваги інноваційної системи.

Він зазначив, що з 02.07.2018 розпочата реалізація експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій, яка затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2018 №472. Учасниками експериментального проекту є виробники (постачальники) та користувачі новітніх моделей комплексів, зокрема удосконалених комп’ютерно-касових систем, які виявили заінтересованість щодо участі в експериментальному проекті.

Для участі в експериментальному проекті, виробники (постачальники) подають Міжвідомчій робочій групі пропозиції щодо новітніх моделей комплексів (детально п.6 Постанови КМУ від 13.06.2018 №472).

Обов’язковою умовою для новітніх моделей комплексів, які тестуватимуться під час експерименту, є забезпечення ними фіскальної функції та передача звітної інформації до Державної фіскальної служби.

Основні переваги інноваційної системи – це можливість встановлення та підтримки будь-яким пристроєм (персональним комп’ютером, планшетом, смартфоном), безкоштовність, доступність, простота користування, забезпечення потреб користувачів необхідною інформацією, економія часу та інші.

Нова система E-RECEIPT стане зручним електронним сервісом для користувачів РРО та громадян-покупців, тому запрошуємо суб’єктів господарювання, які використовують касові апарати, прийняти участь в експериментальному проекті та подати до Міністерства фінансів України відповідні пропозиції щодо новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів призначених для реєстрації розрахункових операцій. Залучайтесь до експериментального проекту.