У Дніпрі під час ремонту Нового мосту розкрадалися мільйони

Директора підприємств, які здійснювали ремонт Нового мосту у Дніпрі, підозрюються у заволодінні більш ніж 10 млн грн бюджетних коштів. Про це йшлося на сьогоднішньому брифінгу, повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної прокуратури.

Під час проведення брифінгу заступник прокурора Дніпропетровської області Роман Токар та начальник Управління захисту економіки в області ДЗЕ НП України Дмитро Тишлек проінформували представників засобів масової інформації щодо ходу розслідування злочинів, скоєних під час проведення ремонту Нового мосту у м. Дніпро.

Так, в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, та службового підроблення (ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України) повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів директорам двох товариств з обмеженою відповідальністю, які виконували будівельно-монтажні роботи з капітального ремонту мосту.

Договори про проведення ремонтних робіт були укладені з вказаними товариствами після проведення відповідних тендерних торгів. Згідно зазначених договорів підприємство-генпідрядник мало відповідати за кількість, якість і комплектність постачання матеріалів, устаткування і інших ресурсів, необхідних для виконання робіт. При цьому директор, розуміючи, що власних потужностей для проведення такого обсягу робіт у підприємства немає, уклав з іншим товариством з обмеженою відповідальністю договір на виготовлення залізобетонних конструкцій, необхідних для ремонту. У подальшому, директори підприємств, достовірно знаючи, що якість виготовлених конструкцій не відповідає умовам проектно-технічної документації, а вартість є меншою, ніж передбачено договором, встановили такі конструкції. Після цього внесли до офіційних документів – актів виконаних робіт – завідомо неправдиві відомості про нібито відповідність вказаних конструкцій вимогам технічної документації, на підставі чого у період з квітня по жовтень минулого року заволоділи бюджетними коштами у сумі понад 10 млн. грн., які було виведено на рахунки підприємств з ознаками фіктивності.

Досудове розслідування триває.