У Дніпрі говорили про норми податкового законодавства при заповненні декларації 

У Дніпропетровському управлінні Офісу великих платників податків з платниками зустрілась начальник відділу податкового супроводження підприємств паливно-енергетичного комплексу та транспорту  Марина Попова.

Темою зустрічі було обговорення актуальних питань при декларуванні податку на прибуток підприємств за 1 квартал 2018 року, нюансів  заповнення додатків до податкової декларації, практичного застосування норм податкового законодавства у випадках виплати з прибутку дивідендів юридичним особам, утримання податку на репатріацію, отримання податкових пільг з податку на прибуток та відображення їх у звіті.

Марина Попова зосередила увагу присутніх, що Декларація з податку на прибуток за І квартал 2018 року має бути подана не пізніш 10 травня 2018 року. Останнім днем для сплати податку за І квартал 2018 року буде 18 травня 2018 року. На офіційному веб-сайті  Державною фіскальною службою опубліковано проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств». Основною метою підготовки проекту наказу є затвердження змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Мінфіну від 20.10.2015 р. №897. Такі зміни, зокрема, передбачають перейменування рядка “Код за ЄДРПОУ” в декларації з податку на прибуток і додатках до неї на “Податковий номер або серія (за наявності) та номер паспорта”; проставляння в рядку 9 декларації з податку на прибуток відмітки платниками єдиного податку; доповнення додатка ЗП до декларації з податку на прибуток новим рядком 16.5; нову редакцію додатка РІ до рядка 03 РІ декларації.

Наприкінці зустрічі було наголошено, що проведення таких зустрічей допоможе  платникам уникнути помилок при заповненні декларації та обговорити актуальні питання з податку на прибуток, які виникають з консультантом- координатором.