У Дніпрі обрали найуспішніших жінок країни (Фото)

Як сказав Генріх Гейне, «жінка творить історію…». І це справді так, адже кожна представниця прекрасної статі – це водночас і мама, і дружина, і подруга, і керівник, і наставниця. І 11-та церемонія нагородження Всеукраїнської премії «Жінка ІІІ тисячоліття» довела, що українські жінки – найкращі.

Кращі з кращих

Уперше один із найголовніших культурних заходів України відбувся у Дніпрі. Найуспішніші жінки країни у вишуканих вечірніх сукнях зібралися у Дніпровському академічному музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка. Червона доріжка з оркестром, яскрава концертна програма – організатори добре подбали про вишуканість атмосфери церемонії нагородження.

Одинадцятий рік поспіль проект відзначає досягнення видатних жінок та спонукає їх розкривати свої таланти та потенціал. Протягом цього часу було визначено найкращих представниць різних сфер діяльності: медицини,бізнесу, культури, спорту, засобів масової інформації, наукового та громадського сектору.

8 грудня жінок нагородили  у трьох рівнях Премії: «Знакова постать», «Рейтинг» і «Перспектива». Кожна переможниця отримала найвищу відзнаку – статуетку роботи відомого народного художника України Володимира Шолудька. Вона символізує силу, витонченість, підкреслену суворість і зворушливу тендітність – риси Сучасної Жінки. Рука фігурки символічно перетворюється на крило,нагадуючи про покликання жінки оберігати і захищати, дарувати тепло і відводити негаразди. Образ завершує пальмова гілка –  символ миру та перемоги, яких без участі жінки досягти не можливо. Нагороди вручали відомі чоловіки. Так, за словами скульптора та народного художника України Олега Пінчука, українська жінка є універсальною, вона – красива, талановита і може змінити світ на краще.

Слова подяки

Як зазначила Президент Міжнародної громадської організації «Жінка ІІІ тисячоліття» Лідія Лісімова, церемонія нагородження є унікальною. «Ми не визначаємо жінок у номінаціях. Бо жінка – це не просто жінка-вчитель, жінка-керівник. Насамперед, це – мама, дружина, подруга. Ми визначили переможниць за двома категоріями: досягнення у професії і активна участь у суспільному житті. Для нас не має значення: публічна ця особа, чи ні, головне – її досягнення. А сьогодні,коли в Україні йде віна,жінка стала поруч з чоловіком. Вона є і воїном, і волонтером, і водночас дружиною та мамою, яка захищає та оберігає», – зазначила Лідія Лімісова.

Кожен, хто підіймався того вечора на сцену, говорив слова подяки не лише присутнім у залі красуням, а й усім жінкам нашої країни. Так, перша українка, яка підкорила Еверест Ірина Галай, зізналася, що своє сходження вона присвятила усім жінкам України.

«Те, що цей захід уперше проходить у Дніпрі – велика честь для нашого прекрасного міста. Усе своє усвідомлене життя я робила так, щоб жінки були не тільки красиві, а й здорові. Продовження нашого роду та наше безсмертя у наших дітях й ніякі нагороди із цим не зрівняються», – зазначила професор кафедри сімейної медицини факультету післядипломної освіти Дніпровської медичної академії МОЗ України Зінаїда Дубосарська.

Загалом захід пройшов на високому рівні. Незмінні ведучі церемонії – народні артисти України Василь Ілащук та Олексій Богданович. Для присутніх виступили гурти «Друга ріка», « Нумер 482» та LUIKU, співак Василь Лазарович, відомий український скрипаль Василь Попадюк, балет «А6» та інші.

 

Марина Положай, Діана Насипанна,

фото LV