У Дніпрі осучаснюють заклади освіти (фото)

У Дніпрі тривають капітальні ремонти у закладах освіти. У певній частині шкіл роботи, які заплановані на цей рік, уже завершені, а там, де ще тривають, – на освітній процес не впливатимуть. Так, наприклад, у школі № 23 вже закінчили ремонт їдальні та п’яти вбиралень. Тут цілком оновили стелі, стіни, підлогу, меблі, рукомийники та іншу сантехніку. Усе з якісних матеріалів, в яскравих кольорах.

заклади освіти_Дніпро

«Намагаємося підтримувати вигляд нашого закладу. Водночас, їдальня, вбиральні вже потребували оновлення. Вдячні міській раді, що включили школу до списку капітальних ремонтів. Таке гарне осучаснення стане приємним сюрпризом для наших учнів, яких ми з нетерпінням чекаємо у стінах рідної школи після літніх канікул. Упевнена, що дітям сподобається нова їдальня – світла, яскрава, яка виглядає після капітального ремонту зовсім іншою», – підкреслила директорка школи № 23 Наталія Квятковська.

заклади освіти_Дніпро

Водночас осучаснення шкіл, оновлення освітнього простору проводиться і в рамках муніципального проєкту «Бюджет участі». Загалом перемогли вже 487 проєктів на загальну суму понад 140 млн грн. Найактивнішою категорією є саме освітні проєкти для реалізації на базі шкіл. Із згаданої кількості проєктів-переможців 125 – саме освітнього напряму.

У Дніпровському ліцеї інформаційних технологій ДНУ ім. О. Гончара реалізовано вже два проєкти за Бюджетом участі. Перший – це багатофункціональний спортивний майданчик. А другий проєкт, який переміг торік і нещодавно реалізований, – лабораторія комп’ютерної графіки «ЛІТера дизайну».

«Цей заклад продемонстрував рекордність за кількістю голосів, яка підтримала його проєкти. За перший було віддано 5 100, а за другий – майже 6 700. Батьки, учні, вчителі показали злагодженість для того, щоб перемогти», – сказав голова комісії міської ради з питань розвитку місцевого самоврядування, міжнародних зв’язків та енергозбереження Артем Хмельников.

заклади освіти_Дніпро

Одна з авторів проєкту-переможця (№ 446, лабораторія комп’ютерної графіки «ЛІТера дизайну»), представниця батьківської громадськості ліцею інформаційних технологій Олександра Бурцева підкреслила: «Зі свого боку зорганізувала батьків, викладачів у проведенні активної агітації за наш проєкт, зокрема, наскільки він є важливим для нашого ліцею – мати лабораторію з надсучасним обладнанням для опанування різних IT-напрямків».

заклади освіти_Дніпро

Лабораторія комп’ютерної графіки «ЛІТера дизайну» – це 16 робочих місць, обладнаних потужними комп’ютерами, а також інтерактивна панель.

заклади освіти_Дніпро

«За допомогою цих девайсів можна працювати над створенням комп’ютерної графіки. Учні також працюватимуть у різних програмах для моделювання, створювати 2D, 3D моделі тощо. Саме для такого профільного закладу освіти це дуже важливо», – додав Микола Кузічев, співавтор згаданого проєкту.