У Дніпрі переселенці отримують гуманітарну допомогу

У Дніпрі жінки та діти, які поїхали з інших регіонів через війну, отримують гуманітарну допомогу. Переселенцям видають соціальні пакунки із найнеобхіднішим. З малюками та їхніми мамами працюють психологи. Про це повідомила під час брифінгу в обласній військовій адміністрації координаторка Центру надання гуманітарної допомоги Анна Браткова.

«Працюємо вже 27 добу. За ці дні допомогли більш ніж 8 тис людей. Наші волонтери видають мамам з дітками гуманітарні набори. Там харчі, засоби особистої гігієни. Ковдри, подушки, постіль. Свої послуги надають педіатри. Постійно працюють три польові психологи», – зазначила Анна Браткова.

Вона додала, що передають допомогу підприємці і небайдужі люди. В команді більш ніж півсотні людей. Серед них вчителі, вихователі дитячих садочків.

Нині волонтери просять людей продовжувати допомагати. Є потреба у дитячих візочках, продуктах, дитячому харчуванні, воді, іграшках. Це топ-позиції.

«У Центрі надання гум допомоги працює кол-центр, який займається колективним розселенням тимчасово переміщених осіб», – сказала Анна Браткова.

Переселенці можуть звертатися на «гарячу лінію» Координаційного штабу волонтерів Дніпра. Щодо тимчасового розселення – за телефонами: 099 500 71 17, 097 500 71 17. За консультаціями щодо відновлення документів, довготривалого житла – 089 120 33 04.