У Дніпрі підтверджено 555 випадків коронавірусу

За минулу добу в Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу звернулася 82 особи. Станом на 16 липня в місті офіційно підтверджено 555 випадків коронавірусу, 509 осіб з цим діагнозом одужали. Четверо пацієнтів 21-ї лікарні з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Одна людина підключена до апарату штучної вентиляції легень. Наразі маємо 224 негативних результатів від систем ПЛР саме в 21-й інфекційній лікарні. Про це повідомила під час брифінгу 16 липня медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Надія Сальник.

Продовжують працювати мобільні бригади з ПЛР-системою. Наразі вони здійснили 1995 виїздів та обстежили 6393 особи. Отримано 379 позитивних результати.

Крім того, Надія Сальник додала, що наразі в усіх центрах первинної медико-санітарної допомоги міста наявна вакцина для планової імунізації як дітей, так і дорослих. Більш детальну консультацію щодо щеплень можна отримати від свого сімейного лікаря.