У Дніпрі планують перевірити всі газові заправки

За ініціативи Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області, обласною радою безпечної життєдіяльності населення розглянуто питання щодо безпечної експлуатації автомобільних газозаправних пунктів на території області, після чого органам місцевого самоврядування запропоновано посилити рівень протидії їх незаконному розміщенню. Про це повідомляють у прес-службі ГУ Держпраці у Дніпропетровській області.

Необхідність створення такої міжвідомчої робочої групи виникла через те, що власниками автомобільних газозаправних пунктів (АГЗП) порушуються вимоги чинного законодавства України при розташуванні об’єктів на території міста. АГЗП розташовуються у небезпечній близькості до житлових будинків, місць масового скупчення людей, мостів, естакад та інших стратегічних об’єктів інфраструктури міста.

Також допускаються випадки порушень законодавства з охорони праці при експлуатації АГЗП, що може призвести до аварії, в тому числі, техногенного характеру.

До складу робочої групи входять представники Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області, міської ради, Дніпропетровського відділу поліції Головного управління національної поліції у Дніпропетровській області, УСБУ в Дніпропетровській області, Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області, депутатського корпусу та громадськості.

Робоча група впродовж серпня – вересня поточного року проводить перевірку законності розташування АГЗП на території міста.

Залишити відповідь