У Дніпрі поранили поліцейського

Як повідомив заступник головного лікаря лікарні ім. Мечникова Юрій Скребець, куля потрапила оперуповноваженому карного розшуку Жовтневого (Соборного) відділення поліції у ліву частину грудей. Правоохоронцю була надана перша невідкладна допомога, наразі він очікує на дві операції в обласній лікарні ім. Мечникова. Про це зазначають у Відділі комунікації ГУНП в Дніпропетровській області.

Поранення дніпровський поліцейський отримав 28 липня близько 17:30 під час затримання зловмисника, підозрюваного у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. 16 липня чоловік поранив у груди з цього самого пістолета свого 27-річного сусіда.

Працівники Жовтневого (Соборного) відділення поліції отримали інформацію, що підозрюваний у злочині може знаходитися біля лікарні ім. Мечникова. Разом із напарником на службовому автомобілі правоохоронець виїхав на затримання. Помітивши підозрюваного за кермом автомобіля, вони підійшли до нього та представилися. Несподівано водій почав стріляти по правоохоронцям. Пізніше було встановлено, що нападник користувався переробленим пневматичним револьвером типу Флобер з посиленою силою удару.

Одна з куль потрапила у поліцейського, що дало можливість озброєному чоловіку втекти. Проте завдяки введеному плану «Перехват» та оперативним діям колег постраждалого зловмисника вдалося затримати.

Зброю вилучено та направлено на експертизу. Наразі 35-річний підозрюваний знаходиться у СІЗО. Він затриманий в порядку ст. 208 КПКУ. Найближчим часом йому буде обрана міра запобіжного заходу. Крім відповідальності за ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), йому загрожує кримінальна відповідальність за ч. 3 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), що передбачає від 5 до 12 років позбавлення волі.

Залишити відповідь