У Дніпрі представили грандіозні проєкти реконструкцій (фото)

У Дніпрі продовжують розвивати місцевий простір. Архітектор Сергій Дербін представив одразу три проєкти-реконструкції: з нуля побудують пішохідний міст на Монастирський острів, замість хащів Ломівська набережна матиме два пішохідні мости та зони відпочинку, також оновлять пішохідну зону від Набережної Заводської до ж/м Покровський.

Реконструкції набережних здійснюватимуть обов’язково з капітальним укріпленням проти зсувів. На цьому наполягає міська влада – після руйнування через рясні опади Січеславської Набережної, яку ремонтували ще у 2005 році.

Днепр

Днепр

Один з наймасштабніших планів – новий пішохідний міст, який поєднає парк Шевченка з Монастирським островом. Він буде дворівневий: на першому (верхньому) – зона для пішоходів та тих, хто користується самокатами й велосипедами – так званий міст-бульвар. На двоколісних курсуватимуть посередині мосту, а люди зможуть пересуватися біля огорожі (уся зона завширшки у 20 метрів). До того ж він буде зелений: прямо на мосту-бульварі ростимуть дерева. Другий рівень (нижчий) тільки для транспорту, і він буде набагато вужчий – 6 метрів. Споруда матиме і сходинки, і ліфти.

Днепр

«Зараз міст на стадії ескізного проєктування. Реалізовувати його планують наступного року. Споруда йтиме впритул до монумента Кобзарю», – поділився архітектор та автор проєктних пропозицій Сергій Дербін.

Реконструкція чекає і на ще одну частину набережної: замість хащ і пішохідної доріжки по вулиці Шолохова, що на житловому масиві Ломівський, за проєктом буде унікальна для Дніпра дворівнева набережна з двома пішохідними мостами. Вона з’явиться від материкової частини і до кінця каналу – так званої заповідної частини.

Днепр

«Тут буде пішохідна зона та комфортний доступ до води. Обов’язково укріплять схил, проведуть низку робіт проти зсувів. Зроблять дитячі майданчики, зони для самокатів та велосипедів. Вони, до речі, з пішохідною зоною не перетинатимуться. Територія забудови – кілометр», – зазначає автор проєктних пропозицій.

За наявним уже проєктом з’єднається Набережна Заводська з ж/м Покровським. «Тут пішоходи не перетинатимуться із власниками двоколісних. Знову будуть окремі доріжки. За оновлення візьмемося у 2023 році», – підкреслив Сергій Дербін.

Днепр