У Дніпрі презентували новий пам’ятний знак (фото)

У Дніпрі презентували новий пам’ятний знак досягнень футбольного клубу «Дніпро». Він буде три метри заввишки, розміститься на бульварі імені Євгена Кучеревського.

«Це будуть дві окремо розташовані стели, які поєднуватиме човен з полірованої сталі. Скульптура переливатиметься на сонці, а ввечері її підсвічуватимуть різними кольорами. На граніті будуть викарбувані імена усіх, хто мав стосунок до становлення та досягнень футбольного клубу», – розповів представник підрядної організації Костянтин Авдєєв.

пам’ятний знак досягнень ФК Дніпро

А от стару скульптуру-човен, яку створили футбольні фанати клубу, демонтують та перенесуть в інше місце. Нову локацію узгодять разом із футбольним співтовариством міста. Імовірно, це буде біля стадіону «Дніпро-Арена».

«На жаль, останнім часом вандали декілька разів псували цю скульптуру, її обливали фарбою. Ми очищали скульптуру. У процесі проєктування оновленого бульвару Кучеревського вирішили встановити нову скульптуру, яка буде символом футбольного клубу «Дніпро» та його історії. Аби гроші футбольних фанатів, які вони витратили на човен, не були марними, ми його відреставруємо та перенесемо на нове місце», – зазначив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

Нагадаємо, нині триває капітальний ремонт бульвару ім. Євгена Кучеревського. Завершити роботи планують у 2022-му.