На Дніпропетровщині модернізують школи та втілюють унікальні проєкти

У Дніпропетровській області оновлюють школи. Хірурги Дніпропетровщини разом із американськими колегами прооперували 30 дітей з важкими опіками. Триває масова вакцинація. В «активних парках» проходять руханки просто неба. Про основні новини тижня розповіла на публічному звіті заступниця голови ОДА Ольга Горб.

«За програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Дніпропетровщині реконструюємо школи. Модернізуюємо і заклад у Божедарівці. У навчальному корпусі приводимо до ладу класи. У сусідній будівлі облаштовуємо житло для педагогів та кімнати дитячих гуртків», – зазначила Ольга Горб.

І додала: в оновлених класах вже проходять уроки у Сурсько-Литовській школі, дніпровських №33 та 104, Покровському ліцеї, Апостолівському та Петропавлівському навчальних закладах.

«Втілили чудовий проєкт разом із обласною дитячою лікарнею. Наші хірурги спільно з американськими колегами провели понад 40 операцій. Медики допомогли відновити рухову активність пацієнтам із важкими опіками. Співпрацю плануємо продовжувати і далі», – розповіла заступниця голови ОДА.

Мешканців області залучають до здорового способу життя. У громадах відкривають «активні парки». На майданчиках просто неба проходять руханки та майстер-класи. Їх проводять відомі спортсмени регіону.

«Інтерактивні майданчики облаштовуємо за програмою Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна». Їх вже 18-ть», – додала Ольга Горб.

На Дніпропетровщині триває вакцинація від коронавірусу. Медики вже зробили понад мільйон щеплень. Двома дозами імунізували більш ніж 450 тис людей.

«Важливо, аби до імунізації долучалося якомога більше освітян. Адже у разі переходу до «жовтої» епідзони учні зможуть продовжувати навчання у класах. За умови, якщо понад 80% педпрацівників закладу будуть вакциновані», – наголосила Ольга Горб.

У ДніпроОДА проходять творчі вечори. Автори розповідають цікаві історії з життя, презентують власні книжки. Минулого тижня завітала письменниця та поетеса Леся Степовичка. Вже 23 вересня – зустріч із Лесею Шиденко та Сергієм Деркачем. Початок – о 18:30.