У Дніпрі продовжують комплексну боротьбу з амброзією (фото)

У Дніпрі продовжують комплекс заходів з локалізації та ліквідації амброзії та інших карантинних рослин. Цього сезону масштабно застосовують агрохімічний метод оброблення амброзії новим препаратом, який торік використовували як дослідний на одній із міських територій. Наразі вже оброблено 8 га.

боротьба з амброзією_Дніпро

Ділянки для оброблення розташовані у різних районах міста. Особлива увага приділяється тим територіям, де поруч садки, школи, лікарні, щільна житлова забудова. Препарат, який застосовується, не шкодить ані людині, ані рослинам, ґрунтам, фауні. Він на основі мінеральних солей і згубно діє лише на амброзію.

Ті чи інші ділянки можуть обробляти й двічі. Після першого етапу обов’язково робиться ревізія і тоді вирішується чи потрібен другий етап.

боротьба з амброзією_Дніпро

Оброблення амброзії агрохімічним методом провели на території пров. Крушельницької, 14, де поруч дитячий садок № 401.

боротьба з амброзією_Дніпро

«Зараз амброзія полинолиста перебуває на піку свого розвитку, тобто цвіте, і незабаром розпочнеться процес плодоношення. А унікальність препарату, який застосовуємо, у тому, що контактним способом він діє на суцвіття, зупиняє біологічні процеси і рослина впадає в коматоз. А відтак припиняється генерація пилку – препарат його абсорбує. Головне – зупиняється процес утворення чи дозрівання насіння, яке зазвичай потрапляє у ґрунт», – підкреслив Руслан Масненький, директор ТОВ «Зігрівай».

боротьба з амброзією_Дніпро

Представник фірми-виконавця робіт також додав, що якщо, працюючи на певній ділянці, бачать, що поруч теж є амброзія, то комплексно обробляють локації, щоб було менше розповсюдження цієї рослини.