У Дніпрі прокуратура намагається захистити історичну пам’ятку архітектури

Господарським судом Дніпропетровської області відкрито провадження у справах за позовними заявами Дніпропетровської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Дніпровської міської ради та Департаменту по роботі з активами Дніпровської міської ради до приватного підприємства про розірвання договорів купівлі-продажу нежитлової будівлі вартістю майже 9,5 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

Так, у 2018 році Департаментом по роботі з активами Дніпровської міської ради на підставі договорів купівлі-продажу передано у власність ТОВ два нежитлових приміщення загальною площею 191 кв.м. Встановлено, що будинок, в якому знаходяться вказані приміщення, є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення та знаходиться у межах Центрального історичного ареалу Дніпра.

Згідно вимог чинного законодавства, усі власники пам’яток зобов’язані укласти охоронний договір з відповідним органом охорони культурної спадщини. Проте товариство порушило ці вимоги, договір не уклало, крім того, проводило на об’єкті ремонтно-будівельні роботи, які призвели до зміни зовнішнього вигляду фасаду будівлі, спричинили пошкодження та руйнування стін, вікон тощо.

На даний момент ця справа знаходиться на розгляді у суді. Зі своєї сторони Дніпропетровська обласна прокуратура вимагає розірвати договір з ТОВ та повернути об’єкти у власність міста.