У Дніпрі провели VIIІ церемонію «Найкращі спортивні досягнення Дніпра»

У Дніпрі відзначили переможців відбору «Найкращі спортивні досягнення Дніпра». Заслужені нагороди представникам спортивної еліти міста вручили високопосадовці мерії, відомі в місті бізнесмени та знакові діячі. Привітати спортсменів прийшов і заступник мера Дніпра Олександр Шикуленко. Гостей церемонії розважали видовищним шоу піщаної анімації.

«Ми нагороджуємо найкращих з найкращих. Для них – це заслужені премії та звання. Адже ці люди зробили вагомий внесок у розвиток спорту Дніпра. Відбір був ретельним і складним, тому що всі розуміли, що на нагороди заслуговують чимало наших спортсменів», – зазначив Олександр Шикуленко.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Цьогоріч конкурс мав 13 номінацій і зібрав 38 претендентів на звання найкращих. Їх визначила спеціальна комісія, до якої увійшли тренери, представники федерацій та спортивні журналісти. Перемогу здобули 16 представників спортивної еліти Дніпра, чиї досягнення у 2016 році найбільше вразили спортивну спільноту міста. Так, спортивною подією року визнали перший в історії Дніпра масштабний забіг Dnipro Ecо Marathon, співорганізатором якого виступила мерія.

«Ми багато працювали, щоб провести марафон на найвищому рівні. З гордістю хочу сказати, що 24 вересня 2017 року в рамках Dnipro Ecо Marathon уперше в історії міста відбудеться чемпіонат України з марафону. І ми працюватимемо ще краще, щоб про наші заходи заговорила вся спортивна Україна», – сказала президент Дніпровської федерації легкої атлетики Марина Філатова, яка також здобула перемогу в номінації лідерів серед спортивних федерацій. Звання «Сила людського духу» отримав майстер спорту України міжнародного класу з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Денис Дубров. Хлопець є неодноразовим чемпіоном і призером Паралімпійських ігор-2016, а також чемпіоном Європи 2016 року. Найкращою спортивною школою року визнали Спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву № 5 імені заслуженого тренера України Миколи Говорунова. Минулого року чотири команди цієї школи стали переможцями Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги у різних вікових групах. Також її вихованці здобули чемпіонство у V спортивних іграх школярів України.

Під час церемонії назвали і найкращого вчителя фізичної культури, найвидатніших спортсмена та спортсменку і найбільш видовищні змагання. Визначили й лідерів спорту ветеранів. Нагороди вручили меценатові, тренеру та команді року. Ще одну відзнаку присудили в номінації «Спеціальний приз».

Зазначимо, що мерія Дніпра робить все можливе для якісного розвитку спортивної інфраструктури міста. Так, у 2016 році встановлено 37 дитячих та 20 спортивно-атлетичних майданчиків, а також створені й відновлені 18 футбольних полів зі штучним покриттям.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь