У Дніпрі створено добровольче формування охорони громадського порядку

У Дніпрі створено добровольче формування територіальної оборони «Варта Дніпра». Про це заявив міський голова Борис Філатов. «Формування допомагатиме поліції патрулювати вулиці та допоможе уникати зайвої самодіяльності містян», — сказав мер, додавши, що вже нині до «Варти Дніпра» є величезна черга.

Формування охоронятиме громадський порядок. Це можливість у законний спосіб оберігати спокій на вулицях міста. Водночас це не є альтернативою мобілізації чи службі в армії.

Містяни мають розуміти, що самовільно створені збройні формування є незаконними. «Варту Дніпра», підрозділи якої формуватимуться спільно з теробороною, очолив майор Олександр Буйволюк. До вторгнення росії він керував департаментом парків і рекреації.

Він зазначив: «З першого дня ми зустрічаємо багато людей, які хочуть обороняти місто». Нині людей приймають за адресою: вул. Старокозацька, 58. Тут проходить реєстрація. У подальшому розподілі — до військкоматів, груп патрулювання або груп, які збирають інформацію стосовно руху ворожих сил, — враховують фаховий досвід і особисті навички (зокрема, на це зважатимуть у питанні видавання зброї). За можливості роботодавців проситимуть сприяти службі добровольця у варті.

Підрозділи «Варти Дніпра» формуватимуться за територіальною ознакою, тобто добровольці можуть звернутися до своїх районних адміністрацій. Пізніше буде оприлюднено контактні номери.

З собою потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.