У Дніпрі триває будівництво тролейбусної лінії

У Дніпрі триває будівництво тролейбусної лінії на житловий масив «Сонячний». Загалом роботи виконані на 70%. Нині проводиться укладка кабельної лінії, яка з’єднуватиме тягову підстанцію №15 із розворотною петлею тролейбуса. Тим часом на згаданому масиві працює тролейбусний маршрут №14, на якому до центра курсують два тролейбуси із автономним ходом. Будівництво нової тролейбусної лінії зі звичною контактною мережею дозволить збільшити кількість тролейбусів на маршруті. Повідомлять у прес-службі міської ради.

«Щоб не будувати нову тягову підстанцію, оскільки це дороговартісно, було вирішено реконструювати наявну №15, яка знаходиться у районі Мерефо-Херсонський мосту. Саме ця лінія, що укладається, з’єднуватиме контактну мережу з тяговою підстанцією. Це втричі здешевлює вартість робіт. Загалом реалізація всього проекту йде за графіком. Укладка лінії завершиться до першої декади липня. А в цілому роботи планується закінчити у вересні», – розповів головний інженер КП «Дніпровський електротранспорт» Володимир Легкий.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

За його словами, з будівництвом тролейбусної лінії чинний маршрут №14 залишиться.

«Спершу плануємо запустити чотири сучасні тролейбуси з низькою підлогою, а далі вже зважатимемо на пасажиропотік», – додав головний інженер комунального підприємства.

Зі свого боку, головний інженер підрядної організації, яка виконує всі роботи проекту з будівництва тролейбусної лінії, Ігор Іванов зазначив: загальна довжина ділянки, на якій укладають кабельні лінії для живлення, – близько 2 км. Половина робіт вже виконана. Крім цього, нині за маршрутом вже улаштовано 245 опор контактної мережі, частково виконано монтаж контактної мережі, змонтовано троси тощо.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!