У Дніпрі водії маршруток не бояться порушувати правила

26 липня у Дніпровській міській раді відбулася нарада з питань безпеки на дорогах міста. У ній взяли участь керівники підприємств-перевізників, поліції, Укртрансбезпеки та представники департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міськради.

Представники патрульної поліції зазначили, що в місті, як і по всій Україні, оголошено безстрокову операцію «Перевізник». Її основна мета – виявити перевізників, які порушують правила дорожнього руху або спричиняють дорожньо-транспортні пригоди.

Операція стартувала 23 липня, і лише за 3 дні поліція виявила у місті 234 порушення правил дорожнього руху маршрутними таксі. Серед основних порушень у поліції називають проїзд на червоне світло, порушення правил зупинки, перевезення більшої кількості людей, ніж зазначено у паспорті транспортного засобу.

Зі свого боку, директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Ігор Маковцев зазначив, що з перевізниками, які не дотримуються правил дорожнього руху та наражають на небезпеку здоров’я і життя пасажирів, договори будуть розірвані.