У Дніпрі за сучасною технологією ремонтують трамвайні переїзди (фото)

У Дніпрі реконструюють трамвайний переїзд на перехресті проспекут Яворницького та вулицы Вернадського. За проєктом там цілком замінять колії, які укладуть у широкосмугові плити. Така сучасна технологія забезпечить комфорт руху пасажирам трамваїв, водіям та пішоходам. Наразі ремонтні бригади демонтують старі колії. Роботи планується закінчити до кінця червня.

трамвайні переїзди_Дніпро

Серед іншого, буде замінено близько 60 метрів трамвайного полотна, з них 30 метрів на проїжджій частині і по 15 метрів на кожному боці пішохідного переходу. Для підготовки основи улаштують спеціальний котлован завглибшки 90 см. Нові колії укладуть у широкосмугові плити та закріплять спеціальною двокомпонентною поліуретановою масою, яка знижуватиме шум і вібрацію під час проходження рухомого складу. Таким чином значно підвищиться термін експлуатації цього трамвайного переїзду. Під час ремонтних робіт відновлять і бруківку.

трамвайні переїзди_Дніпро

«Цей трамвайний переїзд – важлива ділянка руху. Власними силами проводили тут поточні ремонти. А капітальний не робився з 2005 року. Цей переїзд – один із восьми, які капітально ремонтуватимуть цьогоріч за сучасною технологією укладання нових колій у широкосмугові плити. Після цієї ділянки реконструкція переїздів буде по просп. Д. Яворницього з перехрестями вул. Барикадної, Січових стрільців, Фабра, Шмідта, а також на перехрестях вул. Шмідта – просп. Пушкіна, вул. Робочої – вул. Криворізької та вул. Київської – вул. Мазепи», – зазначив головний інженер ремонтно-будівельного управління КП «Дніпровський електротранспорт» Микола Лонюк.

трамвайні переїзди_Дніпро

З початку року підприємство виконало ремонт трамвайних переїздів на пров. Січовому (у районі перехрестя вул. Робочої – просп. Пушкіна), на перехрестях вул. Святослава Хороброго – вул. Короленка, вул. Святослава Хороброго – вул. Січових стрільців, вул. Святослава Хороброго – вул. Грушевського. У найближчих планах розпочати ремонт на перехрестях просп. Свободи – вул. Гвардійської та вул. Антоновича – вул. Ю. Савченка.