У Дніпропетровській області оновлюють місцеві дороги

На Дніпропетровщині за час війни оновили покриття на 22 місцевих автошляхах. Загалом привели до ладу майже 700 тис кв м дорожнього одягу. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Проводимо ямковий ремонт доріг у Дніпровському, Кам’янському, Новомосковському, Синельниківському, Павлоградському районах. Працюємо на 5 місцевих автошляхах», – зазначив заступник начальника департаменту ЖКГ Дніпропетровської ОВА Володимир Верхотурцев.

Одну з вулиць оновлюють у Підгородньому. На цьому відрізку запланували привести до ладу 11 тис кв метрів покриття. Частину робіт вже зробили.

Ремонтують великими ділянками-«картками». Обирають найпроблемніші. Спочатку зрізають старий дорожній одяг. Ретельно видувають з нього пил. Далі наносять бітумну емульсію, а вже на неї укладають 6-сантиметровий шар асфальту.

«Ми ще й узбіччя облагородимо. Почистимо, розширимо. Зробимо відсипку крихтою зі зрізаного асфальту, утрамбуємо. Вийде зручний тротуар», – сказав виконроб Олексій.

«Дорога хоч і проходить населеним пунктом, але важлива. Тут дуже інтенсивний рух, їздить громадський транспорт. Тож ремонт на часі. Місцеві мешканці 100% вдячні», – наголосив Підгородненський міський голова Андрій Горб.

Він додав, що оновлюють дороги і в інших населених пунктах громади.

«Одна з наших головних вулиць буде ще кращою. Ями були такі, що колеса залишали. Тепер все по-хазяйськи приводять до ладу», – зазначив місцевий мешканець Олександр.

«Був в гостях у друзів, приємно вражений ремонтом. Покриття краще, машина довше прослужить. Дороги робляться – це чудово. Я пишаюся нашою країною», – сказав водій Володимир.

Ведуться роботи і на трасах державного значення. Відновили вже понад 80 тис кв м покриття. Нині оновлюють дорожній одяг на 3 автошляхах. У Синельниківському, Павлоградському і Дніпровському районах.