У Кам’янському СБУ затримала адміністратора сепаратистських груп у соцмережах

Співробітники Служби безпеки України затримали у місті Кам’янське  місцевого мешканця, який адміністрував антиукраїнські групи в соціальних мережах. Про це повідомляють у прес-службі СБУ.

Правоохоронці встановили, що чоловік познайомився в Інтернеті з кураторами із Росії та тимчасово окупованих терористами територій. Він погодився створити групи у соцмережах, де розміщував матеріали, які дискредитують сили антитерористичної  операції, та закликав до зміни конституційного устрою в Україні. Адміністратор агітував за створення фейкової “Дніпропетровської народної республіки” та її входження до складу РФ.

Чоловік також інформував замовників про соціально-політичні настрої мешканців Кам’янського та їхню готовність до акцій протесту.

Для отримання завдань та звітування адміністратор використовував анонімний акаунт в одній із російських соцмереж. Під час обшуків за місцем проживання зловмисника співробітники спецслужби виявили на комп’ютері переписку з кураторами з Росії та т.зв. “ДНР/ЛНР”, сепаратистські матеріали та агітки.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Залишити відповідь