У Межівській об’єднаній громаді запустили соціальний автобус

На Дніпропетровщині в Межівській ОТГ запустили соціальний транспорт. Автобус – передусім для пільгових категорій. Він курсує тричі на тиждень між найвіддаленішими селами та центром громади. Оскільки пасажирські перевезення у межах району є збитковими, Межівська громада запровадила соціальний транспорт. Безкоштовно ним можуть користуватися пенсіонери, люди з інвалідністю, чорнобильці, багатодітні та інші пільговики.

«Найвіддаленіше село від Межової – за 30 км. Приватним перевізникам економічно невигідно долати таку відстань, а електричка приходить на вокзал у незручний час – рано-вранці. Тому у громаді запустили соціальний автобус. Пільговики їздять по талонах, які видають у терцентрі соціального обслуговування. Одна людина отримує чотири талони на місяць. Якщо є вільні місця, під’їхати можуть всі бажаючі, однак за встановленим тарифом», – розказали в Межівській ОТГ.

У 21-місного соціального автобуса – три маршрути. Зокрема, по вівторках він доставляє до райцентру й назад мешканців сіл Веселе, Демурино й Володимирівка. У середу мають змогу скористатися транспортом жителі сіл Новотроїцьке, Всесвятка та Преображенка, а в четвер – Новогригорівки.

Перший рейс з Межової – о 6.30, останній – о 13.00.

У такий спосіб селяни можуть відвідувати лікарню, пенсійний фонд, банк.

На соціальні перевезення з місцевого бюджету виділили понад 50 тис. грн. У громаді кажуть, готові збільшити фінансування в разі збільшення пасажиропотоку. Межівська громада утворилася у 2017 році. Навколо неї об’єдналися майже 16 тис. мешканців.