У найстарішій пожежній частині Дніпропетровщини презентували марку (фото)

У Дніпрі презентували шосту марку із військової патріотичної серії. На ній епізоди із життя відомого пса-сапера Патрона. Урочисте погашення провели на території найстарішої пожежної частини області.

«Вводимо в обіг довгоочікувану марку із нашим чотирилапим героєм Патроном. Вона присвячена усім героям-рятувальникам, які із хвостатими помічниками проводять розмінування територій», – зазначив перший заступник голови обласної військової адміністрації Володимир Орлов.

марка_пес Патрон

Він додав, що марку вперше зробили благодійною. Частину коштів від продажу спрямують на машину для розмінування. А ще – на притулки для тварин.

На аркуші – 8 марок. Там зображені різні епізоди життя Патрона. Разом з «колегами» він рятує життя українців. Допомагає розчищати територію країни від боєприпасів, якими закидує ворог. На одному із сюжетів замість риби Патрон «ловить» у морі міни. На іншому – розміновує поля, аби аграрії могли безпечно працювати.

марка_пес Патрон

«Велика честь для нас приймати урочисте погашення марки. Пес Патрон став талісманом Державної служби з надзвичайних ситуацій. Він повноцінний член команди українських рятувальників. Маленька собачка, яка надихає на перемогу», – сказав начальник ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Андрій Кульбач.

Марку випустили тиражем в 1 млн екземплярів. До Дніпропетровщини надійшло 35 тис. Придбати їх можна у міських поштових відділеннях області. До кінця тижня вони з’являться і в селищах. Максимум можна придбати по 5 листів марок, конвертів та листівок в одні руки.

марка_пес Патрон

«Розраховуємо з продажу марок виручити 1 млн євро, які направимо на придбання автівки механічного розмінування. Решта донатів піде на підтримку безпритульних тварин», – розповів директор Дніпропетровської дирекції «Укрпошти» Дмитро Лісєєнко.

марка_пес Патрон

Символічно погасив конверт відбитком лапи вихованець організації захисту тварин «Вірність» стаффордширський тер’єр Гашик.

марка_пес Патрон

«Йому 10 років. Він дуже лагідний, справжній друг і компаньйон. Пройшов навчання. Може навіть залучатися для психологічної реабілітації дітей», – зазначила волонтер Ірина Біла.

За час війни в Україні випустили шість марок: дві з російським воєнним кораблем, з українським літаком «Мрія», українським трактором, що тягне танк окупантів, псом-сапером Патроном. До Дня незалежності презентували блок-марку «Вільні. Незламні. Непереможні».