У паризькому Музеї Ів Сен-Лорана відкрилася перша тематична виставка

У Музеї Ів Сен-Лорана в Парижі відкрилася перша тимчасова тематична виставка з моменту його відкриття в жовтні 2017 року. Виставка під назвою “Ів Сен-Лоран: Мрії про Схід” збере близько півсотні нарядів, натхнених Індією, Китаєм і Японією, повідомляє Радіо Максимум.

Як повідомляє сайт будинку Sotheby`s, наряди Saint Laurent з колекції музею будуть показані в діалозі з азіатськими творами мистецтва, запозиченими з Музею Гіме.

Натхненний уявними подорожами, Ів Сен-Лоран передавав в своїх колекціях бачення далеких країн. На нього впливали знання, витягнуті з лекцій, вивчення творів мистецтва і місцевих майстрів. Дизайнер занурювався в місцеві традиції, досліджував фольклор і створював унікальні зображення традиційного одягу.

У своїй роботі Сен-Лоран пропонував як буквальне, так і фантазійне бачення Азії. Протягом усієї своєї кар’єри він вивчав індійський, китайський та японський традиційний одяг, щоб втілити його елементи в моді. Він переосмислював розкішні плащі індійських государів, а також інтерпретував у своїх колекціях традиційні китайські тканини і техніки.

Зачарований Японією і особливо театром Кабукі, Сен-Лоран видозмінював традиційне кімоно в багатьох своїх дизайнах, частину яких можна побачити на виставці.

Тематична виставка у Музеї Ів Сен-Лорана
Тематична виставка у Музеї Ів Сен-Лорана
Тематична виставка у Музеї Ів Сен-Лорана
Тематична виставка у Музеї Ів Сен-Лорана