У Харкові готуються встановити орган вартістю 1 мільйон євро

У новому органному залі Харківської філармонії завершені будівельні і оздоблювальні роботи, які передують монтажу і наладці органу знаменитої німецької фірми “Олександр Шуке” вартістю 1 млн євро. Про це розповів художній керівник і директор філармонії, заслужений діяч мистецтв України Юрій Янко, передає «Укрінформ».

«Виконані усі вимоги фахівців фірми “Олександр Шуке”, які монтуватимуть орган. На сцені створені робочі майданчики, встановлені спеціальні лебідки, які підніматимуть важкі елементи: вага окремих труб органу – більше 700 кг. Забезпечено електроживлення. Залишилося тільки встановити орган», – відмітив Янко.

За його словами, очікується, що німецькі фахівці незабаром прибудуть у Харків для монтажу органу, який зберігається на складі майже 3 роки.

Що стосується ходу реконструкції будівлі Харківської філармонії, то, як розповіли в Харківській ОДА, органний зал разом з іншими залами включений в перший пусковий комплекс: «В другий комплекс увійдуть хол з парадними сходами, виставкові кулуари і музей музики. Проте через дефіцит грошей точні терміни назвати не можна».

Нагадаємо, реконструкцію побудованої в 1885 році будівлі Харківської філармонії, що на вулиці Римарській в центрі міста, почали в 2005 році і планували завершити в 2010 році. Проектна вартість – 250 млн грн. В 2015 році з Держфонду регіонального розвитку виділено до 60 млн грн.

Будівля Харківської філармонії – пам’ятник архітектури 19 століття: тут виступали Чайковський, Рахманінов, Шаляпін.

Залишити відповідь