У заповідній зоні Дніпропетровщини з’являються нові острови (Фото)

У Дніпровсько-Орельському заповіднику з’являються нові острови. Такого висновку дійшли фахівці заповідника здійснили нову експедицію для вивчення цих островів.

«Співробітники наукового відділу Вадим Стефанський та Олександр Пономаренко провели ряд польових виїздів з метою вивчення мікропроцесів формування островів на Дніпрі та виявлення колоніальних поселень водно-болотних птахів на території заповідника. В результаті було зафіксовано нові контури новосформованого острівця між островом Кам’янистий та лівим берегом Дніпра, також на новому острівці  були зафіксовані представники Червоної книги України крячок малий та кулик-сорока. Великих колоній на Обухівській заплаві та Таромському уступі зафіксовано не було», – йдеться у повідомленні на ФБ-сторінці Дніпровсько-Орільського заповідника.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

На думку співробітників заповідника, це пов’язано з потужними повенями у 2023 та 2024 роках, які винесли значну кількість зануреної водної рослинності з плавнів. Також цікавими були спостереження за слідами на новоутвореному острівці. Там бувають чаплі, кулики, мартини, баклани, качки, і навіть кабани.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!