У застосунку Дія запрацювали нові послуги

У застосунку Дія з’явилися нові послуги. Зокрема, користувачі можуть отримати тимчасовий цифровий документ, який засвідчує особу. А ще повідомляти про ворожі війська та перераховувати кошти для ЗСУ.

Про це під час брифінгу в обласній військовій адміністрації розповів заступник голови Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.  

«Застосунком Дія нині користуються більш ніж 50% українців. З початком війни команда Мінцифри переорієнтувала формат роботи. Зосередилась на запуску послуг, найбільш актуальних в умовах воєнного стану», – сказав Іван Начовний.  

Зокрема, у Дії запустили єДокумент. Генерувати самостійно його не потрібно – він автоматично доступний усім користувачам, які оновили застосунок. 

«Такий цифровий документ допоможе українцям, які через війну втратили паперові документи, засвідчити особу. Його можна показувати представникам поліції та тероборони на блокпостах. А також в органах державної влади. Він містить фото, паспортні дані людини, податковий номер та QR-код», – розповів Іван Начовний. 

У Дію додали можливість відправляти кошти на допомогу Збройним силам України.  Для цього слід зайти у застосунок та натиснути «Допомогти армії». Далі вказати суму та сплатити її. Кошти зараховуватимуть до спеціального фонду «Повернись живим». 

«Ще одна нова послуга – єВорог.  Через застосунок користувачі можуть повідомляти про розташування ворожих військ, –  додав заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації. – Незабаром у Дії почнуть реєструвати інформацію про пошкоджене або зруйноване майно українців». 

Підприємці та наймані працівники, які мешкають у зоні бойових дій, можуть оформити державну допомогу. Отримати 6500 грн на картку єПідтримки. Послуга доступна до 31 березня.  

У застосунку запустили Дія.TV та Дія.Радіо. Послуги вже доступні для користувачів IOS та Android. Безкоштовно та в онлайн-режимі користувачі можуть стежити за перебігом подій в країні.