Учні з Дніпропетровщини перемогли у всеукраїнському конкурсі 

В Україні визначили переможців Всеукраїнського учнівського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра». Серед найкращих – і двоє школярів із Дніпропетровщини. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА.

В учениці 9 класу Криворізької педагогічної гімназії Яни Травнікової беззаперечне лідерство в номінації «Найкраща ілюстрація до творів Івана Франка» у віковій категорії 12-16 років.

У номінації «Поезія» у віковій категорії 6-11 років друге місце посів п’ятикласник Марганецької школи №5 Степан Антонов.

Загалом журі розглянуло більш ніж 1700 робіт школярів від 6 до 16 років. Вони змагалися в чотирьох номінаціях. Урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу – 25 травня в Києві біля пам’ятника Іванові Франку під час дводенного фестивалю «Країна Франкіана».

«Стежками Каменяра» – щорічний Всеукраїнський конкурс, який має на меті посилити мотивацію у вивченні творчості Івана Франка.

Серед його організаторів – Міжнародний фонд Івана Франка, Міністерство освіти і науки України, Львівський національний університет ім. Івана Франка.