Унікальна виставка відкрилась у Дніпрі (фото)

У Музеї українського живопису в Дніпрі відкрилась виставка «Християнська спадщина нашої землі». Захід зібрав унікальні святині з 19 областей України.

виставка християнських святинь

Понад 1100 цінних експонатів надав єдиний в Україні та Східній Європі Музей Хреста.

«Виставка присвячена дуже важливій події – дню народження міста. Це унікальні експонати. Проведення цієї виставки – ще одна можливість зазирнути в минуле, щоб розуміти, як жити в майбутньому», – розповів начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Євген Хорошилов.

виставка християнських святинь

На виставці представлені українські натільні та нагрудні хрести, православні, католицькі та греко-католицькі вироби, культова пластика з різних куточків України.

виставка християнських святинь

Найстаріший експонат виставки – кримська іконка з кістки. Вона датується 6-8 століттями. Є також хрести, вироблені в 21 столітті, – так звані репліки стародавніх виробів.

виставка християнських святинь

«Хрест – це знак належності людини до християнської релігії. Більша частина нашого населення – християни. І кожен хрест – це свідчення того, що тут жили різні люди, що на цій землі всім завжди вистачало місця», – зазначив засновник та директор Музею Хреста Віктор Векленко.

виставка християнських святинь

Виставка діятиме з 5 до 10 вересня в Музеї українського живопису (вул. Троїцька площа, 5-А). Вхід безкоштовний.