В Івано-Франківську діти створили найбільшу карту миру України

19 грудня в Івано-Франківську діти виготовили найбільшу карту України з голубами у рамках міжнародного соціального проекту «Діти за мир у всьому світі». Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на  Паралелі.

«Діти, виготовляючи власноруч карту України з шаблонів голубів миру та передаючи естафету іншим дітям країн ЄС та української діаспори за кордон, закликають усіх об’єднатися заради вирішення проблеми в Україні та спільними зусиллями досягнути позитивних результатів заради миру на Землі. Діти заявляють про себе та своє бажання і хочуть бути почуті та жити в мирі цілим світом», – йдеться у повідомленні.

Мета акції – привернути увагу інших країн світу до нашої держави, до тієї ситуації та проблеми, що склалася в Україні.

Під час свята діти розмальовували карту України в жовто-блакитні кольори та на роздрукованих шаблонах голубів писали побажання своїм одноліткам з інших європейських країн.

Потім представник Книги Рекордів України, провів експертизу, зафіксував рекорд України у категорії «Масові заходи» – «Найбільша карта України, створена руками дітей заради миру у всьому світі» та вручив дітям дипломи учасників цього рекорду.

Розміри рекордної карти – 2 на 1,5 метри, кількість учасників рекорду – 250 дітей; кількість голубів миру, які виготовили для рекорду, – 250.

Вже першого червня 2016 року в м. Київ планують встановити Рекорд Гіннесса за масштабністю «Найбільша карта Європи, створена руками дітей заради миру в усьому світі».

Залишити відповідь