В металургійному підрозділі ДКХЗ впроваджується система альтернативного опалення

Металургійний підрозділ ДКХЗ поступово відмовляється від централізованого теплозабезпечення на користь альтернативного.

Вже цього опалювального сезону чотири дільниці підприємства – ремонтно-механічний, електроенергоремонтний цехи, гаражі автотранспортного цеху, а також дві будівлі управління залізничного транспорту забезпечуватиме теплом сучасне обладнання. Тепер матимуть обігрів навіть ті приміщення, у яких раніше були відсутні прилади опалення.

На промислових майданчиках встановлені газові випромінювачі виробництва Helios. Вони кріпляться на висоті, тож не заважатимуть виробничому процесу. Побутові приміщення структурних підрозділів обладнано електрообігрівачами. Кожен прилад має технічну можливість регулювання, аби можна було встановлювати комфортну температуру у разі зміни зовнішньої температури.

Переведення окремих об’єктів підприємства на альтернативне опалення відбувається в рамках співпраці з компанією YASNO Енергоефективність. На першому етапі впровадження проекту встановлено 63 газові випромінювачі, 172 електрообігрівачі та 15 бойлерів.

– Нове обладнання готове до роботи, і в опалювальний сезон забезпечуватиме комфортні умови праці цеховикам. До того ж такі прилади дозволять отримати значну економію енергоресурсів, бо за рахунок децентралізації опалювальної системи ми скорочуємо споживання природного газу. За попередніми розрахунками економія становитиме 1 312 тисяч кубометрів природного газу за сезон з урахуванням гарячого водопостачання, – розповів головний енергетик – начальник УГЕ металургійного підрозділу ДКХЗ Олег Помогаєв.

Наступного року енергетики підприємства планують реалізувати другий етап переведення інших цехів на аналогічні джерела альтернативного опалення.