В обласній дитячій лікарні з’явився поетично-фантастичний об’єкт фото)

У Дніпропетровській обласній дитячій лікарні відкрили новий ігровий простір. Він розташований у поліклініці. Там пацієнти можуть відпочити замість того, щоб чекати в черзі. Щодня поліклініку відвідує близько п’ятисот пацієнтів. Щойно відкритий простір значно підвищить їхній комфорт, повідомляє “Суспільне. Дніпро”.

“Це те приміщення, куди, поки батьки оформлюють документи на реєстратурі або очікують в черзі, діти можуть відійти, розслабитися, порелаксувати”, — говорить генеральний директор лікарні Олексій Власов.

ігровий простір_обласна дитяча лікарня

Цей об’єкт проєкту Cuba Buba отримав назву Buba.Space. Дизайнер каже: при конструкції будиночка надихався космічною тематикою. Модуль, за його словами, виконаний з екологічних матеріалів, які легко миються.

“Ми створили такий поетично-фантастичний об’єкт. Він не для активних розваг, більше для роздумів, мрій, бажань. Для усвідомлення того, що відбувається. Знаходячись у ньому, ми ніби бачимо Сонце, яке сяє. Я бачив коментарі, що тут навіть відсилка на Кубрика”, — каже дизайнер проєкту Валерій Кузнецов.

ігровий простір_обласна дитяча лікарня

Це вже десятий подібний об’єкт, який благодійники реалізували у лікарнях України. Над ним працювали близько трьох місяців.

“Дуже часто мені ставлять питання, чому немає іграшок. Я думаю, що найкраще, чим можуть діти наповнити цей простір — це своїм спілкуванням, бесідами, знайомствами. Дитина, коли потрапляє в такий простір, відволікається від усього того, що відбувається з нею в лікарні”, — говорить директорка благодійної організації Влада Брусиловська.

ігровий простір_обласна дитяча лікарня

Психологиня Ольга Руденко розповідає: необхідно, щоб у зоні відпочинку діти почувалися вільно.

“Дуже важливо, щоб дорослі дозволяли дітям підходити до таких куточків, тому що дуже часто буває, що і дорослі, і лікарі цього не дозволяють. Діти також будуть шуміти, бо для них це природно”, — вважає психологиня.

Психологиня пояснює: зазвичай діти копіюють реакцію своїх батьків на лікарняний простір, тож важливо, щоб медичні заклади були комфортними для всіх громадян.