В одному із міст Дніпропетровської області відновили роботу майже всі підприємці

У Покрові відновили роботу майже всі підприємці, які на початку війни закривали бізнес. У аграріїв останні приготування до збору першого врожаю озимих. Про це під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації розповів міський голова Покрова Олександр Шаповал.

«Люди отримують комунальні послуги. Працюють аптеки, магазини. І сіль є, – зазначив Олександр Шаповал. – Наносимо розмітку на дороги. Висаджуємо квіти. Навесні посадили молоді дерева. Місто живе, незважаючи ні на що».

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Він додав, що аграрії наступного тижня планують почати жнива. Збиратимуть озимі. Найперше ячмінь.

Багато місцевих, які виїхали на початку війни, повертаються додому. А ще Покров приймає переселенців. Їх у місті зареєстровано понад 2,1 тис. Найбільше з Херсонської, Луганської, Донецької областей. Людей приймають на роботу, зокрема, у заклади освіти та культури. Допомагають продуктовими наборами, засобами гігієни, одягом.

«Дистанційно місто завершило навчальний рік. Серед наших випускників маємо 14 золотих та 4 срібні медалісти», – сказав міський голова.

Для молодших школярів підготували літнє дозвілля. У парках показують кіно просто неба. Ще є спеціальний «Мама Клуб». Там з найменшими займаються фахівці місцевих закладів культури. Працюють спортивні секції.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!